לאחרונה הגיעו למוקד להגנת הפרט תלונות רבות מבנות זוג ירדניות של תושבי הגדה, שהגיעו לשגרירות ישראל בירדן על מנת להגיש בקשה לקבלת ויזה. מרבית הנשים שהגיעו לשגרירות כלל אינן מוכנסות פנימה, ואותן בודדות אשר עברו את מחסום הכניסה, נתקלות בסירוב הפקיד לקבל את בקשתן. לאחר ששומעים הפקידים במקום כי אותן נשים נשואות לתושבי גדה, הם מודיעים להן בעל פה כי בקשתן מסורבת. זאת, יודגש, מבלי שאף ניתנה להן אפשרות להגיש בקשתן. הנשים מתבקשות לצאת מהשגרירות, ואין מציידים אותן באישור בכתב אודות הסירוב.
דרך התנהלות זו מנוגדת לחלוטין לנוהל שפרסם מתאם הפעולות בשטחים בפברואר 2007. הנוהל קובע כי ככלל, תתאפשר כניסה של זרים לגדה. נשים ירדניות יכולות להיכנס דרך ישראל לגדה, קובע הנוהל, לאחר קבלת ויזה ממשרד הפנים באמצעות השגרירות או הקונסוליה. לשם קבלת הוויזה, מוסיפים שם, על הנשים להגיש בקשה, תוך פירוט סיבת ביקור.
פגיעה זו בנשים הרוצות לשהות עם בני זוגן במולדתם, היא פגיעה חמורה וקשה המאיינת את זכותם של בני הזוג וילדיהם לחיי משפחה סדירים ונורמאליים, והמצטרפת לפגיעה בזכות לחיי משפחה, כפי שבאה לידי ביטוי גם בסדרת עתירות המוקד בעניין איחוד משפחות בגדה. על כל הגורמים הקשורים לפעול בהתאם לעקרונות שהם עצמם קבעו; לאפשר את כניסת הנשים לשגרירות, לקבל את הבקשות ולבדוק אותן לגופן, ולמסור הודעה בכתב אודות האישור או הסירוב לבקשה, כמתחייב עפ"י כללי המינהל התקין.