HaMoked Logo

פעם אחר פעם, תגובתה של ממשלת ישראל אל מול ביקורת על הכיבוש הממושך שהיא משליטה על הפלסטינים, היא "לירות בשליח", מבלי לנסות להתמודד באופן ענייני עם הביקורת. במסגרת זאת, ארגוני זכויות אדם ישראליים, בהם המוקד, כבר נאלצו להתמודד עם יוזמות להקמת ועדות חקירה פרלמנטריות, מסעות הכפשה ומאמצים נוספים שתכליתם לפגוע בפעילותנו ובמקורות המימון שלנו.

ארגונים פלסטיניים נתונים להתקפות דרסטיות בהרבה. ארגונים חוו פשיטות על משרדיהם ומעצרים של אנשי צוות, כולל במעצרים מנהליים.

ביום שישי, שר הביטחון גנץ הכריז על שישה ארגוני חברה אזרחית פלסטיניים כ"ארגוני טרור" על פי החוק למניעת טרור משנת 2016. הרשימה כוללת שלושה מארגוני זכויות האדם הפלסטיניים הבולטים ביותר: אל-חק, התנועה העולמית להגנה על ילדים - סניף פלסטין (DCI-P), ואדמיר.

הצידוקים שהובאו לביסוס הכרזות אלה הם קלושים ביותר, וכוללים "האשמה" כי אל-חק מעורב ב"קידום מהלכים נגד ישראל בזירה הבינלאומית" ושאדמיר "מתמקד במתן סיוע לאסירים שהורשעו בעבירות ביטחוניות" – בקצרה, פעולות לגיטימיות לחלוטין של ארגוני זכויות אדם.

המוקד הצטרף ל-24 ארגונים ישראליים בגינוי הפללתם של ארגוני חברה אזרחית פלסטיניים. אלו הם אמצעים דרקוניים שמוציאים אל מחוץ לחוק אמצעי פעולה לגיטימיים נגד הכיבוש הישראלי.

אנחנו גאים לעמוד לצדם של עמיתינו מקהילת זכויות האדם, וקוראים לכל מי שתומך בחופש הביטוי ובחופש ההתאגדות – הן בישראל והן בקהילה הבינלאומית – להתנגד בנחרצות למתקפה זו על החברה האזרחית הפלסטינית.

בברכה,

sig

ג'סיקה מונטל
מנכ"לית המוקד להגנת הפרט

 

תמיכה בפעילותנו אנו זקוקים לתמיכתכם כדי להמשיך להעניק סיוע משפטי בחינם לפלסטינים תושבי השטחים הכבושים, וכן לפעול לשינוי מדיניות במטרה להביא שיפור נרחב במצב זכויות האדם בשטחים. לתמיכה במוקד
הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו
הרשמה לרשימת הדיוור
שתפו:
s